Skeleton Skeleton
стан ремонту Викликати кур’єра

Смуги на екрані iPhone: причини виникнення, рішення

до статей
Смуги на екрані iPhone: причини виникнення, рішення

Різнокольорові смуги на екрані iPhone – поширена проблема, яку доведеться вирішувати у сервісному центрі. Вони з’являються з різних причин. Skeleton розповість, як за кольором та розташуванням смуг на екрані визначити, що стало причиною поломки iPhone.

Види смуг на екрані iPhone та їх характеристика

Коли кажуть, що з’явилися смуги на екрані iPhone , мають на увазі спотворення картинки. Це не тріщини та не подряпини на склі смартфона. Вони псують зовнішній вигляд і заважають переглядати зображення, але не впливають на його відображення. Незважаючи на те, що дисплейний модуль виглядає єдиним цілим, він не є таким.

Екран iPhone складається зі скла, сенсора та матриці – запчастини, яка відповідає за виведення картинки. В основному її пошкодження стає причиною появи смуг на дисплеї iPhone. Вони можуть бути:

  • вузькими чи широкими;
  • вертикальними чи горизонтальними;
  • будь-якого кольору.

На вигляд смуг можна визначити зламану запчастину, виявити підробку і заводський шлюб смартфона від Apple.

Основні причини появи смуг на екрані

Смуги на дисплеї з’являються внаслідок механічних пошкоджень, рідше виникають через попадання смартфона під воду, тривалого перегріву, відсутності рихтування корпусу та заводського шлюбу. Розглянемо причини смуг на екрані iPhone докладніше.

Механічні ушкодження

Сама по собі матриця iPhone дуже тендітна і боїться сильного тиску. Вона може пошкодитися через сильний удар по екрану або падіння. Якщо телефон падає нижньою частиною корпусу, то разом із матрицею може пошкодитися шлейф. Він з’єднує її з материнською платою.

Попадання під воду

Коли на iPhone проливають напої або кидають його у воду, з ладу можуть вийти будь-які запчастини. Якщо говорити про дисплей, то після неправильного просушування він або не включається, або спалахує, але при цьому повністю білий або на ньому видно розлучення і плями. Смуги на дисплеї iPhone після залиття водою зустрічаються рідше, ніж плями, але все ж таки бувають.

Тривалий перегрів

Якщо з’явилися бляклі смуги, через які проглядається зображення, потрібен терміновий «відпочинок». Найчастіше вони виникають, якщо Айфон користуються, коли він стоїть на зарядці, а його акумулятор дуже гарячий.

Відсутність рихтування корпусу

Якщо корпус Айфона пошкоджений, та деформована металева рамка вздовж екрана, це стане причиною пошкодження матриці або її шлейфу. Вони не повинні відчувати сильний тиск. У місцях деформації корпусу виникає надмірна напруга, внаслідок чого може тріснути скло, розірватися шлейф або пошкодитися матриця iPhone.

Заводський шлюб

Компанія Apple неідеальна. У деяких поколіннях було виявлено заводський шлюб, що виявлявся у вигляді смуг на екрані. Так, у iPhone X була зелена вертикальна лінія через погану якість дисплеїв. У iPhone 14 Pro помічали миготливі горизонтальні смуги зеленого та жовтого кольору через програмну помилку в iOS.

Як самостійно діагностувати проблему

Перед тим, як зробити ремонт екрану iPhone , смуги вкажуть вам на ймовірну причину поломки. Уважно подивіться на їх колір та розташування. Ви можете виявити:

  • Безліч різнокольорових вертикальних ліній. Такою проблемою страждають iPhone 11 через дуже тендітну матрицю. У наступних моделях різнокольорові смуги виникають через сильний зовнішній тиск.
  • Зелені вертикальні лінії — удар у нижню частину корпусу, що спричинив пошкодження матриці та/або шлейфу. Якщо такі лінії періодично з’являються і зникають, потрібно додатково перевірити чіп.
  • Вертикальна біла лінія – точковий удар посередині нижньої частини корпусу.
  • Розмита смуга поверх зображення – результат сильного перегріву.

Підробку iPhone можна розпізнати сірими, чорними смугами або вертикальними лініями, які перериваються порожніми квадратиками (групою пікселів). Вони з’являються через кілька місяців експлуатації або через незначний удар. Якщо айфон неоригінальний, йому достатньо впасти з дивана, щоб пошкодилося скло та матриця. Його запчастини виготовляють із матеріалів сумнівної якості, тому вони не витримують навантаження.

Способи усунення смуг на екрані iPhone

Якщо не знаєте, як прибрати смуги на екрані iPhone , можете не витрачати час на пошуки відповіді. Порад щодо ремонту смартфона в домашніх умовах у такому разі немає. Без допомоги майстра ви тільки зашкодите телефону. До того ж, сервісний центр Skeleton має право відмовити у наданні послуг, якщо Айфон намагалися самостійно розкрити та відремонтувати.

Якщо впевнені, що телефон оригінальний, він не падав і не був залитий водою, спробуйте перевстановити програмне забезпечення. Швидше за все, проблема апаратного характеру, але виключити програмний збій у домашніх умовах можна. Спочатку спробуйте перезавантажити смартфон. Якщо лінії не зникають, зробіть резервну копію даних і скиньте установки до заводських.

 

Коли необхідно звернутися до фахівця

Замовляйте ремонт екрана iPhone, якщо на ньому з’явилися смуги через механічні пошкодження, заливання водою або невідомі причини. Якщо смартфон ще на гарантії, сенсу поводитися з претензією до Apple немає. Смуги на екрані вважаються гарантійним випадком, якщо смартфон був придбаний в офіційному магазині, а на його передньому та задньому склі немає слідів від механічної дії.

Що робити, щоб уникнути появи смуг на екрані iPhone

Крихку матрицю можна захистити, використовуючи силіконовий чохол для iPhone. Він спрацює, як амортизатор, і в момент падіння запобігатиме вдавлюванню в дисплей металевої рамки корпусу. З цієї причини Skeleton не рекомендує залишати магнітний наконечник в роз’ємі для зарядки. Якщо телефон впаде не ребром, а нижньою частиною корпусу, то наконечник стане точкою удару і ще більше вб’є металеву рамку в екран. У такому випадку можуть пошкодитися всі елементи модуля дисплея: скло, сенсор, матриця.

Які переваги ремонту iPhone у сервісному центрі Skeleton

Ми ремонтуємо будь-який iPhone, починаючи з 4 покоління і закінчуючи останніми моделями. У сервісі все необхідне для діагностики та ремонту техніки Apple. Якщо потрібно прибрати смуги на екрані iPhone, вам запропонують заміну дисплейного модуля, ремонт шлейфу та корпусних запчастин. На всі роботи видається гарантія на строк від 3 місяців. Щоб дізнатися, скільки часу займе ремонт екрану, привозіть iPhone до майстра або зателефонуйте до Skeleton.

Чому ми

"Зубастий сервіс" більше ХХ років досвіду, ми бачили все!

Тільки кваліфіковані кадри. Знання та досвід праці наших спеціалістів дозволяє впоратися з будь-якими, навіть неординарними задачами.

Ремонтуємо як для себе.

Дорожимо своєю репутацією і Вашою технікою. Оснащення за промисловими стандартами кожної робочої зони і кожного робочого місця.

Працюємо з найкрупнішими рітейлерами.

Алло, Эпіцентр, Комфі, Розетка та ін. довіряють нам гарантійне обслуговування своєї техніки.

Прозорий сервіс.

Кліенти та колеги можуть спостерігати за робочим процесом.