Skeleton Skeleton
стан ремонту Викликати кур’єра

Заблоковано iPhone? Як розблокувати айфон: ефективні методи

до статей
Заблоковано iPhone? Як розблокувати айфон: ефективні методи

Розблокувати iPhone можна зі збереженням даних або повною втратою. У деяких випадках потрібно скористатися комп’ютером або спеціальними програмами, які можуть бути безкоштовними та платними. Skeleton розповість, як включити заблокований айфон вдома і що робити, якщо нічого не допомогло.

Чому заблокувався iPhone

Коли оновлюється програмне забезпечення, видаляються або змінюються деякі настройки, смартфон запитує числовий код-пароль замість Face ID або Touch ID. Якщо неправильно ввести цифри, iPhone блокується. Після 5 спроб він включає тимчасову затримку для введення пароля. Його можна ввести ще чотири рази через 1, 5, 15 та 60 хвилин.

Як правило, додатковий час для роздумів не вирішує проблему. Якщо код-пароль забутий, то швидше за все доведеться скидати налаштування до заводських. Інакше позбутися напису «Пристрій iPhone недоступний» не вдасться.

Якщо iPhone заблоковано , спробуйте один з варіантів розблокування. Будьте готові до втрати даних, не збережених у хмарному сховищі.

Як створити резервну копію після блокування iPhone

Якщо не знаєте, що робити , якщо заблоковано iPhone , перш за все збережіть останні дані. Потім можна скидати пароль та видаляти його разом із усім вмістом у пам’яті. Резервну копію можна зробити у Finder на Mac або iTunes, встановленому на іншому комп’ютері. Підключивши телефон до ПК за допомогою кабелю, необхідно:

  • запустити iTunes або Finder;
  • перейти до розділу «Основні»;
  • скопіювати дані.

Ще можна зберегти останні дані в iCloud за умови, що раніше була ввімкнена така функція, а телефон знаходиться в зоні доступу знайомої мережі Wi-Fi. Після створення резервної копії переходьте до розблокування iPhone.

Як розблокувати iPhone без ПК, знаючи Apple ID

Коли заблокувався iPhone з iOS 17-ої версії та новіше, його можна відновити без комп’ютера. Потрібно натиснути кнопку “Забули код-пароль?”, потім вибрати “Почати скидання iPhone” і ввести Apple ID. Після цього відбудеться скидання до заводських налаштувань. Якщо телефон увімкнено, дані можна буде відновити з резервної копії.

Якщо iPhone з iOS 16 версії і старіше, скидання пароля без ПК неможливе. У такому разі скористайтеся іншими способами.

Як розблокувати iPhone за допомогою комп’ютера

Підключіть телефон до комп’ютера за допомогою кабелю. Відкрийте Finder або iTunes, щоб побачити, коли комп’ютер визначить з’єднання. Запустіть на телефоні режим відновлення – Recovery Mode. З його допомогою оновлюють пристрій. Він по-різному запускається в залежності від того, який Айфон заблокований .

  • У безрамкових iPhone, які не мають кнопки «Додому», Recovery Mode запускається почерговим натисканням кнопки збільшення гучності, зменшення гучності та довгим затисканням кнопки включення.
  • У iPhone 7 та iPhone 7 Plus потрібно разом утримувати кнопку включення та зменшення гучності.
  • У iPhone 6 і раніше моделей одночасно затисніть кнопку включення і кнопку «Home».

На сучасних телефонах, починаючи з iPhone 7, з’явиться повзунок, а на ранніх Айфонах зображення комп’ютера і кабелю. Якщо все зроблено правильно, і телефон перейшов у режим відновлення, у Finder або iTunes з’явиться повідомлення «Відновити iPhone».

Як розблокувати iPhone через режим DFU

Дійте аналогічно до попереднього способу. Спочатку підключіть телефон до комп’ютера, відкрийте Finder або iTunes. Зробіть гучність на ПК вище, щоб чути, підключено або вимкнено пристрій. Комбінація кнопок така сама, як і при запуску Recovery Mode. Різниця в тому, що потрібно трохи довше утримувати одну з кнопок:

  • На пристроях з кнопкою Home натисніть кнопку включення і кнопку Домой. Коли почуєте з комп’ютера “Вимкнення”, зніміть палець з кнопки увімкнення. Утримуючи одну кнопку “Додому”, дочекайтеся, коли екран телефону стане чорним, а ПК скаже “Підключення”. У iTunes натисніть на кнопку «Відновити iPhone», що з’явилася, після чого відбудеться скидання налаштувань.
  • На iPhone 7 і 7 Plus разом затисніть кнопку включення та кнопку зменшення гучності. Почувши від комп’ютера «Відключення», зніміть палець із кнопки ввімкнення. Продовжуйте натискати кнопку зменшення гучності, доки iTunes не повідомить про відновлення Айфона.
  • На безрамкових фонах по черзі натисніть кнопку збільшення гучності, зменшення гучності, а потім довго утримуйте кнопку включення. Не відпускайте її. Коли ви почуєте з комп’ютера «Вимкнення», натисніть, щоб зменшити гучність. Утримуйте дві кнопки — увімкнення та зменшення гучності — доти, доки в iTunes не з’явиться повідомлення «Відновити iPhone».

Режим DFU або режим низького рівня форматування часто користуються перед продажем телефону. Він видаляє весь збережений контент і налаштування користувача. Телефон стає «чистим», щойно куплений у магазині.

Що робити після того, як налаштування скинуто до заводських

Після того, як iPhone заблокувався і були скинуті налаштування, може знадобитися авторизація в обліковому записі Apple ID. Оскільки скидання налаштувань відбулося, на екрані запуститься майстер початкової настройки. Необхідно підготувати телефон до роботи так, як це було зроблено після його покупки. Дані можна відновити з iCloud або резервної копії в iTunes.

Як розблокувати iPhone за допомогою програми

Існує програма для відновлення смартфона до заводських налаштувань. Його встановлюють на ПК, до якого потім підключають телефон. Якщо iPhone заблоковано, ви можете скористатися програмами:

  • Tenorshare 4uKey;
  • ReiBoot;
  • iMyFone LockWiper;
  • FoneGeek iPhone Password Unlocker;
  • AiseeSoft iPhone Unlocker;
  • UkeySoft iOS Unlocker;
  • Dr.Fone iOS.

Подібні програми-розблокувальники сумісні з різними поколіннями iPhone. У них може бути платна та безкоштовна версія. Вони працюють за однаковим принципом: знімають блокування, видаляючи весь збережений вміст на телефоні.

Насамкінець ще раз нагадаємо про важливість збереження даних. Навіть знаючи, чому заблокувався Айфон і як розблокувати його, не забудьте перед скиданням пароля зробити резервну копію. Якщо ви боїтеся вводити телефон у режим Recovery Mode або не впевнені, що скопіювали останні дані, зверніться до наших майстрів. Сервісний центр Skeleton розблокує Айфон та підкаже, як відновити дані з хмари.

Чому ми

"Зубастий сервіс" більше ХХ років досвіду, ми бачили все!

Тільки кваліфіковані кадри. Знання та досвід праці наших спеціалістів дозволяє впоратися з будь-якими, навіть неординарними задачами.

Ремонтуємо як для себе.

Дорожимо своєю репутацією і Вашою технікою. Оснащення за промисловими стандартами кожної робочої зони і кожного робочого місця.

Працюємо з найкрупнішими рітейлерами.

Алло, Эпіцентр, Комфі, Розетка та ін. довіряють нам гарантійне обслуговування своєї техніки.

Прозорий сервіс.

Кліенти та колеги можуть спостерігати за робочим процесом.