Skeleton Skeleton
стан ремонту Викликати кур’єра

Чому швидко сідає заряд батареї смартфона

до статей
Чому швидко сідає заряд батареї смартфона

Через півроку після покупки смартфона починають помічати, що він розряджається раніше, ніж звичайно. Багато хто списує це на свою активність: одні грають в ігри на мобільному, другі «сидять» у соцмережах чи месенджерах, треті — годинами безперервно розмовляють по телефону. Звичайно, активність користувача безпосередньо впливає на заряд акумулятора, але ще його потай «під’їдають» непотрібні програми та функції. Сервісний центр Skeleton розповість, чому швидко розряджається акумулятор смартфона, і що з цим можна зробити.

Хімічне старіння АКБ – основна причина швидкого розрядження телефону

У сучасних смартфонах встановлені літій-іонні акумулятори, які рано або пізніше вийдуть зі строя. Вони підкріплені хімічним старінням поза залежністю від їх ємності та виробника. Якщо помітили, що швидко витрачається заряд батареї, значить, вже сталася відчутна деградація АКБ. Впоследствии її стан тільки втратиться, що послужить приводом для заміни акумулятора або самого телефону. Якщо хочете розставатися зі старим смартфоном або покупка нового не увійшла у ваші плани, занесіть його в сервісний центр Skeleton. 

Важливо! У сучасних смартфонах встановлені незнімні АКБ. Якщо припуститися помилки під час розбирання, можна пошкодити шлейф живлення. Щоб не зламати інші запчастини, не рекомендуємо розбирати мобільний телефон самостійно. До того ж це може стати причиною відмови в ремонті смартфона.

Старіння смартфона

Розробники мобільних ігор та програм регулярно випускають оновлення. У них додають складніший дизайн та анімації, які складно подужати старим моделям смартфонів. Їм доводиться витрачати набагато більше енергії на запуск та роботу додатків, ніж останнім моделям з більш потужними та енергоефективними запчастинами.

На жаль, якщо відбувається швидка розрядка акумулятора телефону, причини двох: хімічне старіння АКБ або старіння смартфона. Іх неможливо уникнути, але при цьому можна захистити акумулятор від передчасної суми та оптимізувати роботу телефону.

Як продовжити життя батареї смартфону?

Якщо смартфон відносно новий, і немає потреби замінити акумулятор, обчисліть «пожирачі» заряду. Ось кілька порад, як продовжити заряд батареї телефону:

  • Выключите приложения и функции, которые работают в фоновом режиме. В настройках в разделе «Приложения» проверьте, какие из них автоматически включаются в фоновом режиме. Переведите ползунок в неактивное положение напротив всех не системных приложений.
  • Позбавтеся Push-повідомлень у розділі «Сповіщення».
  • Увімкніть функцію «Не спокійно» і задайте проміжок часу, протягом якого не будуть надходити повідомлення.
  • Відключіть «Екранний час» на iPhone та «Цифрове благополуччя» на Android, через які швидко витрачається батарея без вашого відома.
  • Включіть нічний режим (темна тема). Правда, на телефонах з LCD дисплеєм така оптимізація не дасть ощутимого ефекту. Розхід заряду зменшується всього на 1-3%. Якщо ж у вас OLED-дисплей, то економія заряду акумулятора смартфона в темному режимі покращується вдвоє.
  • Уменьшите тайм-аут экрана. В настройках измените время ожидания, после которого экран смартфона гаснет. По умолчанию он выключается через 30 секунд или 1 минуту бездействия. Вы можете сократить время до минимального.
  • Пользуйтесь функцией «Энергосбережение» или «Экономия заряда». В некоторых моделях она включается по умолчанию, когда аккумулятор разряжается до 20%. Проверьте настройки и установите энергосбережение по расписанию. Например, экономия заряда может работать ночью, пока вы спите.
  • Увімкніть автоматичну яскравість або регулюйте її вручну. Яскравість екрана можна виставити на середній або низький рівень, якщо знаходитесь у добре освітлених приміщеннях та на вулиці у сонячний день.
  • Отключите автоматическое обновление приложений.
  • Обмежте дозволи для програм. Багато з них вимагають доступу до розташування, камери, мікрофону та іншого, тим самим витрачають енергію АКБ.
  • Забороняйте надсилання анонімних звітів про синтез мови та надсилання статистики використання програм. Цю інформацію телефон передає на сервер, споживаючи заряд батареї. Після їх відключення ви не бачитимете контекстну рекламу, що для багатьох теж плюс.

В загальному, «погуляйте»  налаштуваннями телефону, щоб оптимізувати його роботу. Також візьміть за прив’язку відключити VPN, GPS і Bluetooth відразу, як тільки в них не буде необхідності. При будь-якій можливості перемикайтеся з мобільного інтернету на знайомий Wi-Fi.

Використовуйте лише перевірений зарядний пристрій. Якщо воно низької якості, то швидше за все, його сила струму та напруга не відповідатимуть заявленим. Це призведе до надмірного навантаження та передчасного зносу акумулятора.

Коли смартфон заряджається, намагайтеся не користуватися ним. Якщо в цей момент грати в мобільні ігри або гортати стрічку новин, акумулятор буде перегріватися. А висока температура всередині телефону не обіцяє нічого хорошого жодної запчастини. Якщо смартфон підтримує швидку зарядку, користуйтеся нею.

Зараз ви знаєте, що робити, якщо телефон швидко сідає. Коли акумулятор повністю прийде в непридатність і не зможе тримати заряд, звертайтеся до майстрів сервісного центру Skeleton. Вони швидко виконають заміну акумулятора у смартфоні, і ви зможете користуватися ним ще кілька років.

 

Чому ми

"Зубастий сервіс" більше ХХ років досвіду, ми бачили все!

Тільки кваліфіковані кадри. Знання та досвід праці наших спеціалістів дозволяє впоратися з будь-якими, навіть неординарними задачами.

Ремонтуємо як для себе.

Дорожимо своєю репутацією і Вашою технікою. Оснащення за промисловими стандартами кожної робочої зони і кожного робочого місця.

Працюємо з найкрупнішими рітейлерами.

Алло, Эпіцентр, Комфі, Розетка та ін. довіряють нам гарантійне обслуговування своєї техніки.

Прозорий сервіс.

Кліенти та колеги можуть спостерігати за робочим процесом.