Skeleton Skeleton
стан ремонту Викликати кур’єра

Що робити, якщо в iPhone потрапила вода

до статей
Що робити, якщо в iPhone потрапила вода

Водонепроникність iPhone не гарантує, що він виживе після контакту з рідинами. Клас захисту IP67 та IP68 означає, що новому смартфону не страшний дощ, бризки води та короткочасне занурення на глибину. До того ж заявлена ​​водонепроникність — це не постійна характеристика. Сподівається на неї через 1 рік після покупки телефону не варто. Якщо за час експлуатації це вже не перше влучення вологи в iPhone , то ймовірність його незворотної поломки різко зростає. Щоб ви могли врятувати дорогий смартфон, Skeleton розповість, як правильно просушити iPhone і що робити в перші 24 години після падіння у воду.

Як вода впливає на електроніку?

Вода та електроніка «не дружать». А якщо точніше говорити, телефону шкодить не сама вода, а мікроскопічні домішки та іони розчинених солей, що містяться в рідині. Вони можуть з’єднуватися один з одним і формувати ланцюг. В результаті всередині телефону з’являється електрика там, де його бути не повинно – відбувається коротке замикання.

Якщо ваш Айфон впав у воду і після цього працює, ви щасливчик, але не радимо розслаблятися. На підході наступний ворог електроніки – корозія від води. Вона може завдати непоправної шкоди пристрою через час, коли ви вже забудете про намокання телефону.

Корозію від води невипадково називають «безшумним убивцею». Поки всередині залишається волога, усередині запускається хімічна реакція між металом на платі та мікроскопічними домішками. Вони поступово роз’їдають електроланцюг між запчастинами телефону.

Як визначити, що iPhone побував у воді

Перегляньте колір індикатора контакту з рідиною (LCI). У нормальному стані він білий або сріблястий, а після потрапляння рідини червоний. Датчик вологи знаходиться у слоті для SIM-картки.

Що потрібно зробити, якщо iPhone впав у воду

Намочили телефон , що робити не знаєте? Якнайшвидше вимкніть його! Потім:

  • зніміть чохол;
  • протріть телефон бавовняною тканиною або м’яким рушником;
  • приділіть особливу увагу проміжкам біля кнопок;
  • вийміть лоток для SIM-картки;
  • струсіть телефон, тримаючи його роз’ємом для лотка вниз;
  • поставте смартфон на ребро так, щоб вода, що залишилася, могла витікати з роз’єму.

Щоб краще просушити Айфон , покладіть його в герметичну коробку і засипте силікагелем. Це ті пакетики, які ви не раз бачили у коробці із взуттям. Він недорогий і продається у магазинах побутової хімії. У силікагелі Айфон повинен пролежати щонайменше 24 години. Але якщо його неможливо знайти, просто поставте телефон на ребро в місце, що добре провітрюється.

З цими рекомендаціями ви знатимете, що робити , якщо в роз’єм для зарядки потрапила вода , Айфон впав у воду або був залитий напоями. Якщо не надати першу допомогу телефону-«утопленнику», його буде дуже складно відновити.

Якщо вода потрапила в динамік Айфона, і при цьому телефон працює, встановіть програму Sonic або Sonic cleaner. Увімкніть звук на 165 Hz і покладіть телефон динаміком вниз. Звукові хвилі “виштовхнуть” воду з Айфона.

Що робити, якщо Айфон не вмикається?

За роки роботи команда Skeleton побачила всяке. Наведені нижче поради складені на реальних подіях, які не рекомендуємо повторювати. Якщо вже й намочили iPhone, у жодному разі:

  • Не ставте телефон на заряджання, щоб не спровокувати коротке замикання.
  • Не поміщайте телефон у рис або сіль. Далі розповімо, чому це не тільки марно, а й небезпечно для пристрою.
  • Не грійте телефон у мікрохвильовій печі. Під дією високочастотного електричного поля згорять мікросхеми, а металеві елементи запчастин заіскрять.
  • Не засовуйте телефон у морозильну камеру, якщо не хочете подвоїти кількість води. Крім того, що вже потрапила всередину, після розморожування додасться конденсат.
  • Не сушіть телефон феном у гарячому режимі. Так, ви остаточно “доб’єте” акумулятор і ще більше розженете воду на запчастини. Феном можна сушити лише, якщо температура повітря не перевищує 60-70 °. Те саме стосується сушіння на обігрівачі або батареї. Але навіть при просушуванні Айфона феном на холодному режимі всередині може залишитися волога — «привіт» від майбутньої корозії.

І головна порада, не розбирайте iPhone після падіння у воду!

Чого не можна робити, якщо до iPhone потрапила вода

У смартфонах Apple поки що незнімний акумулятор. Ви могли чути про вимогу ЄС, що зобов’язує виробників повернутись до конструкції старих телефонів. Якщо закон набуде чинності, Айфони зі знімною АКБ вийдуть не раніше 2027 року. Тому ваш смартфон – нерозбірний. Не намагайтеся розібрати телефон і зняти акумулятор самостійно.

Метод очищення смартфона від води за допомогою рису

Напевно, кожен чув про цю пораду: не знаєш, як висушити телефон від води , поклади його в рис, але ми цього не рекомендуємо. Рис може увібрати вологу тільки з поверхні. Вода, що потрапила всередину, нікуди не подінеться. До того ж, у рисі міститься багато крохмалю, що виділяється при контакті з рідиною. Його частинки можуть заблокувати ґрати динаміка та створити ще більше проблем.

За пораду – засипати телефон сіллю, що потонув, плюйте в обличчя. Жарт! Але така порада — це не допомога електроніці, а суцільне шкідництво. Вище ми розповідали, як впливають іони розчинених солей. Якщо ви засипте мокрий Айфон сіллю, то він ніби викупається в морі, і вам доведеться вживати заходів для порятунку вдвічі швидше.

Чи можна очистити iPhone від води в домашніх умовах?

Ні. Айфон відноситься до нерозбірних моноблоків. Вдома ви не зможете зняти акумулятор. Як мінімум, для цього потрібні інструменти та навички роботи з електронікою. У спробі зняти АКБ, ви тільки пошкодите інші запчастини.

Важливо ! У сервісному центрі можуть відмовити, якщо телефон розкривали та намагалися відремонтувати самостійно. На питання, що робити , якщо Айфон намок , відповідь одна – вимкнути телефон і терміново звернутися до майстра.

Які переваги ремонту iPhone у сервісі Skeleton

Наша команда інженерів може відновити Айфон, який впав у море або довго пролежав у рідині. Ми робимо професійне чищення та сушіння смартфона, проводимо повну діагностику всіх вузлів та замінюємо пошкоджені запчастини. Робота включає:

  • від’єднання шлейфів та запчастин;
  • промивання запчастин у спеціальному розчині;
  • обробку в ультрафіолетовій ванні;
  • сушіння компресором.

Перелічені роботи допомагають відновити телефон-«утопленник», який не вмикається.

У випадках, коли телефон працює після домашнього просушування, але видно воду під екраном Айфона , теж рекомендуємо звернутися до фахівця. Якщо нічого не зробити, внутрішні запчастини швидко стануть непридатними. Щоб зупинити корозію, майстер розбере телефон, видаляє рідину, перевірить стан запчастин та збере смартфон. Загалом, якщо хочете пожвавити втоплений Айфон, довіряйте роботу тільки професіоналам!

Чому ми

"Зубастий сервіс" більше ХХ років досвіду, ми бачили все!

Тільки кваліфіковані кадри. Знання та досвід праці наших спеціалістів дозволяє впоратися з будь-якими, навіть неординарними задачами.

Ремонтуємо як для себе.

Дорожимо своєю репутацією і Вашою технікою. Оснащення за промисловими стандартами кожної робочої зони і кожного робочого місця.

Працюємо з найкрупнішими рітейлерами.

Алло, Эпіцентр, Комфі, Розетка та ін. довіряють нам гарантійне обслуговування своєї техніки.

Прозорий сервіс.

Кліенти та колеги можуть спостерігати за робочим процесом.