Skeleton Skeleton
стан ремонту Викликати кур’єра

Як правильно заряджати айфон?

до статей
Як правильно заряджати айфон?

Клієнти часто запитують нас, як правильно заряджати айфон, що змінилося у рекомендаціях Apple і наскільки критично їх недотримання. Тут ми зібрали відповіді на всі запитання. Докладно розповідаємо, як треба робити та чому.

Чи можна користуватися айфоном під час заряджання

Можна відповісти на дзвінок або повідомлення, але не варто запускати ігри та дивитися фільми. Так айфон зарядиться швидше та без ризику перегріву.

Чи можна ставити айфон на зарядку на ніч

Не рекомендується, але в принципі дозволено, якщо:

  1. Телефон точно не гріється на зарядці – ви зняли чохол і вжили інших заходів або просто в кімнаті досить прохолодно.
  2. Ви готові до того, що через рік ємність батареї може помітно знизитись, вам доведеться частіше заряджати гаджет або міняти акумулятор.

Як найкраще заряджати айфон

Оптимальний режим – заряджання кілька разів протягом дня. Підключайте до електромережі, якщо рівень заряду знизився до 40-50%.

До скільки відсотків потрібно заряджати айфон

До 80-90%. Виробник рекомендує тримати заряд у діапазоні 40-80%, так що акумулятор прослужить максимально довго. Ще одна рекомендація Apple – раз на місяць розряджати пристрій до вимкнення та заряджати його на 100%.

Якщо ви не будете користуватися айфоном, зарядіть його до 50 % і вимкніть. Це рекомендований і зручний режим зберігання. При його використанні заповнювати заряд потрібно буде двічі на рік – один раз на шість місяців.

Як заряджати айфон, щоб не зіпсувати батарею

Головне – не допускати перегрівання. Ідеальна для айфона температура навколишнього середовища – від 16⁰C до 22⁰C. За таких умов добре приділяється зайве тепло, батарея не перегрівається під час заряджання. При температурі повітря вище 30 ⁰C акумулятор може перегрітися під час заряджання та втратити ємність або повністю вийти з ладу.

Як проконтролювати процес

Поставте айфон на заряджання. Через 5-10 хвилин спробуйте задню панель рукою – корпус має бути холодним або трохи тепловуватим, у цьому випадку причин для занепокоєння немає. Якщо смартфон на зарядці гарячий або просто тепліше за вашу руку, то гаджет знаходиться в зоні ризику.

Що робити, якщо айфон гріється на зарядці:

  • зніміть чохол;
  • не використовуйте телефон у цей час;
  • вимкніть фонову роботу важких програм;
  • активуйте в налаштуваннях опцію зупинки заряджання під час перегріву батареї.

Якщо це не допомагає, приносите телефон до нашого сервісного центру. Ми виявимо і усунемо несправність до того, як вона призведе до більш серйозної поломки.

Айфон нагрівається? Ми допоможемо!
Ознайомитись із послугою: Ремонт iPhone.

Чи впливає неоригінальна зарядка на айфон

Використання якісного неоригінального ЗП не шкодить вашому телефону.

Дешеві зарядки невідомого походження найчастіше провокують поломки двох типів:

  1. Перегорання контролера живлення. У цьому випадку доведеться звертатися до сервісного центру, щоб замінити деталь. Вона коштує дорожче за нову рідну зарядку для айфона.
  2. Перегрівання акумулятора. Наслідки від різкого падіння ємності батареї або пошкодження мікросхем до займання корпусу та пожежі в будинку.

Крім того, при використанні неоригінальної зарядки підвищується ризик отримати удар струмом. Це малоймовірно, проте відомі випадки, коли люди постраждали через неоригінальну зарядку низької якості при дотриманні всіх інших вимог безпеки.

Як зберегти акумулятор

Щоб батарея прослужила максимально довго, виконуйте всі рекомендації Apple:

  1. Забезпечуйте відведення тепла під час заряджання та в цілому не допускайте перегріву – знімайте чохол перед заряджанням, відключайте фонову роботу важких програм, не користуйтеся телефоном за температури повітря вище 35 ⁰C.
  2. Використовуйте оригінальний зарядний пристрій або аналог, яким ви впевнені.
  3. Заряджайте айфон протягом дня, щоб рівень заряду завжди був у діапазоні 40-80%.
  4. Раз на місяць розряджайте пристрій до вимкнення та заряджайте до 100%.

Дотримання цих правил допоможе продовжити термін служби батареї та самого айфону.

Стаття була затверджена командою наших інженерів

Наша команда

Чому ми

"Зубастий сервіс" більше ХХ років досвіду, ми бачили все!

Тільки кваліфіковані кадри. Знання та досвід праці наших спеціалістів дозволяє впоратися з будь-якими, навіть неординарними задачами.

Ремонтуємо як для себе.

Дорожимо своєю репутацією і Вашою технікою. Оснащення за промисловими стандартами кожної робочої зони і кожного робочого місця.

Працюємо з найкрупнішими рітейлерами.

Алло, Эпіцентр, Комфі, Розетка та ін. довіряють нам гарантійне обслуговування своєї техніки.

Прозорий сервіс.

Кліенти та колеги можуть спостерігати за робочим процесом.