Skeleton Skeleton
стан ремонту Викликати кур’єра

Як правильно заряджати електросамокат: поради і лайфхаки

до статей
Як правильно заряджати електросамокат: поради і лайфхаки

Електричний самокат – “бомбезний” сучасний транспорт. Його робота дуже залежить від АКБ. Тривалість поїздки на одному заряді визначається ємністю акумулятора, грамотністю його обслуговування і якістю виробника. Відразу після покупки потрібно дізнатися, як правильно заряджати електросамокат, вивчити проблеми, які можуть виникнути з зарядкою.

Як виконується первинна зарядка

Незалежно від параметрів потужності батареї, заряджати самокат в перший раз необхідно з дотриманням деяких правил і вимог. Спочатку все ж варто перевірити цілісність блоку живлення і шнура. Важливо переконатися, що всі елементи сухі і чисті.

Перед тим як заряджати електросамокат, потрібно його живити до мережі, після чого дочекатися поки загориться зелена лампочка. Після цього можна приєднувати сам самокат. Спеціальні індикатори допоможуть дізнатися рівень заряду батареї. Він повинен знаходитися в межах не менше 80-100% для експлуатації. Якщо власник поки не планує використовувати транспорт, досить підтримувати заряд на 45-50%.

Скільки потрібно заряджати електросамокат

Далеко не кожен новачок і навіть досвідчений користувач знає, скільки заряджається електросамокат за часом і від чого залежить тривалість заряду. Рекомендована тривалість перебування електротранспорту приєднаним до розетки визначається ємністю АКБ.

В інструкції на кожен електросамокат скільки заряджати батарею вказується в розділі з описом порядку технічного обслуговування. В середньому процес триває від трьох до чотирьох-п’яти годин.

Важливо враховувати, що АКБ після багаторазових циклів зарядки втрачає деяку ємність. В середньому термін служби батареї становить п’ять років, так заявляють багато виробників. З нашого досвіду, термін служби акумулятора безпосередньо пов’язаний з його якістю. В середньому, він становить від одного до трьох років. Приблизно після тисячі циклів почне помітно збільшуватися саморазряд. Для максимального продовження терміну служби акумулятора необхідно заряджати його не частіше, ніж через день.

Електросамокат швидко розряджається? Ми допоможемо!
Ознайомитись із послугою: Заміна та ремонт акумулятора електросамокатів.

Які можуть бути неполадки

Дуже часто в нашу компанію звертаються клієнти з питанням чому електросамокат неможливо зарядити, але відповісти на нього майстер зможе тільки після огляду, діагностики зарядного пристрою і електротранспорту.

Як показує практика, в більшості випадків проблеми з зарядкою виникають через:

  • Недбале використання. В сучасних самокатах батареї надійно захищені від ударів, вібрацій і вологи. Але, якщо часто і сильно кидати транспорт, рано чи пізно він почне виходити з ладу. Так само, ми не радимо кататися по калюжах, так як дуже часто спостерігаємо вихід з ладу електросамоката саме через це.
  • Розхитаного гнізда. Акуратно вставляти зарядку в роз’єм виходить тільки у обраних. Поспіх, необережність стають основною причиною вирваних елементів. Тим, хто звик висмикувати шнур, не варто дивуватися, чому не заряджається електросамокат, потрібно нести його в майстерню для заміни роз’єму.
  • Неправильна зарядка. Батареї бажано розряджати і заряджати повністю. В іншому випадку їх знос і відмова настануть набагато раніше закладеного виробником терміну.
  • Використання зарядних пристроїв сумнівної якості. Багато користувачів відверто «ведуться» на рекламу, купують «інноваційні» китайські розробки, що дозволяють мало не миттєво заряджати АКБ. Деякі блоки дійсно працюють швидше, але тільки за рахунок підвищення навантажень. Акумулятор страждає від такого ставлення, припиняє функціонувати належним чином раніше терміну.

Якщо електросамокат не заряджається, варто спочатку перевірити його на предмет пошкоджень в області розміщення батареї, переконатися в цілісності шнура, спробувати трохи і дуже дбайливо посувати штекер у роз’єму. Звичайно ж, перш ніж бігти до майстра, потрібно переконатися в працездатності розетки.

Ще важливо знати, як зрозуміти що електросамокат зарядився, адже у деяких моделей індикатор гасне після закінчення процесу. Для цього досить включити підсвічування. За її інтенсивності легко зрозуміти, заряджена батарея повністю чи ні.

Стаття була затверджена командою наших інженерів

Наша команда

Чому ми

"Зубастий сервіс" більше ХХ років досвіду, ми бачили все!

Тільки кваліфіковані кадри. Знання та досвід праці наших спеціалістів дозволяє впоратися з будь-якими, навіть неординарними задачами.

Ремонтуємо як для себе.

Дорожимо своєю репутацією і Вашою технікою. Оснащення за промисловими стандартами кожної робочої зони і кожного робочого місця.

Працюємо з найкрупнішими рітейлерами.

Алло, Эпіцентр, Комфі, Розетка та ін. довіряють нам гарантійне обслуговування своєї техніки.

Прозорий сервіс.

Кліенти та колеги можуть спостерігати за робочим процесом.