Skeleton Skeleton
стан ремонту Викликати кур’єра

Мультиварка не вмикається – можливі причини

до статей
Мультиварка не вмикається – можливі причини

Мультиварка перестала вмикатися? Перед тим, як купувати нову техніку або нести її в ремонт, перевірте, чи вона підключена до електричної мережі. Якщо мультиварка не вмикається, хоча вона підключена до електроживлення, то вона, швидше за все, несправна і потребує ремонту.

Звернення до майстрів із надійного сервісу дозволить усунути проблему до того, як вона стане серйознішою. Щоб не допустити погіршення ситуації не варто намагатися усунути несправності самостійно.

Чому домашня мультиварка не включається: основні причини

До основних причин того, чому мультиварка не реагує на натискання кнопок, відносять:

  1. порушення правил експлуатації;
  2. відсутність напруги в електричній мережі;
  3. низький рівень напруги в мережі, недостатній для роботи пристрою;
  4. забруднення мікросхем;
  5. несправність мікросхем;
  6. апаратні помилки. У такому разі на дисплеї мультиварки відображається код помилки. Його можна переглянути в інструкції з експлуатації пристрою, наданої виробником;
  7. порушення у діяльності терморегулятора.

Це – базові підстави того, чому не включається мультиварка. Залежно від різновиду апарату та його особливостей можуть бути й інші фактори, що заважають включенню апаратури.

Насамперед рекомендується перевірити підключення техніки до розетки потрібного діапазону напруги. Якщо вона не підключена до електроживлення, вставте штекер у розетку та спробуйте увімкнути пристрій. Чи дія не допомогла усунути проблему? Перевірте роботу автомата на електрику – він може вимкнутись внаслідок перепаду напруги в мережі.

Мультиварка не працює? Ми її оживимо!
Ознайомитись із послугою: Ремонт мультиварок.

Якщо автомат увімкнено, перевірте працездатність мультиварки, підключивши її до іншої розетки або стабілізатора. Нерідко виникають ситуації, коли розетки та подовжувачі виходять з ладу через перепади напруги. Напруга в розетці необхідно виміряти за допомогою мультиметра. Якщо він відсутній або недостатній для роботи пристрою, проведіть ремонт розеток, замініть подовжувач.

Коли напруга є, але мультиварка не вмикається, перевірте правильність встановлення хащі всередині апарата і те, чи не забруднені контакти пристрою. При неакуратному використанні техніки контакти може потрапляти цукор, борошно, рідина. Обережно усуньте забруднення, перед тим відключивши мультиварку від мережі. Після цього можна повторити перевірку її роботи.

Якщо обладнання відмовляється вмикатися, а на дисплеї блимає помилка – запам’ятайте або запишіть код і подивіться в інструкції. Виробники передбачають у ній рекомендації щодо усунення найпоширеніших помилок.

Якщо ж мультиварка вимкнулася і не включається, це сигналізує про серйозну поломку. Зверніться до сервісу для її усунення.

Куди звернутися за допомогою

Майстри нашого сервісу проведуть діагностику техніки та з’ясують, чому мультиварка не включається. Діагностика проводиться на безоплатній основі. Замовити ремонт для своєї техніки можна на нашому сайті через спеціальну форму або за номером телефону.

Стаття була затверджена командою наших інженерів

Наша команда

Чому ми

"Зубастий сервіс" більше ХХ років досвіду, ми бачили все!

Тільки кваліфіковані кадри. Знання та досвід праці наших спеціалістів дозволяє впоратися з будь-якими, навіть неординарними задачами.

Ремонтуємо як для себе.

Дорожимо своєю репутацією і Вашою технікою. Оснащення за промисловими стандартами кожної робочої зони і кожного робочого місця.

Працюємо з найкрупнішими рітейлерами.

Алло, Эпіцентр, Комфі, Розетка та ін. довіряють нам гарантійне обслуговування своєї техніки.

Прозорий сервіс.

Кліенти та колеги можуть спостерігати за робочим процесом.