Skeleton Skeleton
стан ремонту Викликати кур’єра

Що робити, якщо пилосос не тягне

до статей
Що робити, якщо пилосос не тягне

Домашній пилосос перестав нормально справлятися зі своїм основним завданням і частина сміття залишається на поверхні підлоги? Перед заміною пристрою на новий слід розібратися в причинах того, чому пилосос не втягує пил так, як раніше.

Деякі з причин того, чому пилосос не тягне в себе пил і більше сміття, можна усунути в домашніх умовах. Тому не варто поспішати відносити робочу техніку на звалище.

Не тягне пилосос: причини, які можна усунути самостійно

Якщо техніка перестала справлятися із всмоктуванням пилу, рекомендується перевірити таке:

  • регулятор потужності встановлено на мінімальне значення. Багато хто часто забуває збільшити потужність всмоктування і думає, що техніка зламалася. Тому спочатку перевірте, на яку потужність встановлений регулятор – може, саме в цьому криється причина того, чому пилосос не тягне пил;
  • наповненість мішка для сміття. Пил може не всмоктуватись через те, що в мішку для сміття просто немає місця. У такому разі необхідно випорожнити контейнер або замінити одноразовий мішок на новий;
  • фільтри засмічені. Після використання пилососа рекомендується очищати або промивати їх. Якщо цього не робити, фільтри пилососа, що засміяться, заважатимуть нормальній роботі пристрою;
  • засмічився шланг пилососа, його насадка чи телескопічна трубка. Можна подивитися, чи не застрягло велике сміття десь у цих елементах.

Пилосос не тягне пил: коли потрібен ремонт

Якщо пилосос не тягне пил і більше сміття, але причина цього криється не в переповненості сміттєвого мішка, малої потужності всмоктування, встановленої регулятором, та інших названих вище причинах, варто звернути увагу на стан апарату.

Можуть зустрічатися такі проблеми, пов’язані з самим пристроєм, як:

  • пошкодження шланга, через який сміття висипається назовні у процесі всмоктування;
  • ушкодження корпусу пристрою;
  • несправності двигуна. Він може втратити потужність – це характерно для старих моделей пилососів, що часто використовуються. Згодом двигун втрачає свою потужність і потребує заміни;
  • якщо пилосос гуде, але не працює, несправність може критися в системі всмоктування.

Експерти рекомендують перевірити потужність всмоктування, поступово виймаючи фільтри. Якщо це не допоможе повернути колишню потужність пристрою, варто віднести його в ремонт.

Пилосос не працює? Ми його оживимо!
Ознайомитись із послугою:Ремонт пилососів.

Куди звернутися за допомогою

Ваш пилосос не втягує пил та інше сміття? Замучилися підмітати підлогу щіткою? Віднесіть пристрій до нашого сервісу!

Ми проведемо діагностику пристрою за допомогою сучасної апаратури. Це дозволить зрозуміти, чому пилосос не смокче пил, і вжити необхідних заходів для відновлення працездатності пристрою. Можливий терміновий ремонт пилососу – за 1-2 дні з моменту звернення клієнта до сервісу.

Перед початком ремонту майстри ознайомлять клієнта з переліком робіт, що проводяться, та їх вартістю. Замовити ремонт пилососу можна на нашому сайті за допомогою спеціальної форми.

Стаття була затверджена командою наших інженерів

Наша команда

Чому ми

"Зубастий сервіс" більше ХХ років досвіду, ми бачили все!

Тільки кваліфіковані кадри. Знання та досвід праці наших спеціалістів дозволяє впоратися з будь-якими, навіть неординарними задачами.

Ремонтуємо як для себе.

Дорожимо своєю репутацією і Вашою технікою. Оснащення за промисловими стандартами кожної робочої зони і кожного робочого місця.

Працюємо з найкрупнішими рітейлерами.

Алло, Эпіцентр, Комфі, Розетка та ін. довіряють нам гарантійне обслуговування своєї техніки.

Прозорий сервіс.

Кліенти та колеги можуть спостерігати за робочим процесом.