Skeleton Skeleton
стан ремонту Викликати кур’єра

Чому не вмикається або не показує телевізор

до статей
Чому не вмикається або не показує телевізор

Телевізор перестав вмикатися? Цьому може бути кілька пояснень. Зрозуміти, що стало причиною несправності, можна по тому, як поводиться техніка. Розберемо основні причини, чому телевізори не включаються. Немає відповіді на сигнал з кнопки ввімкнення або пульта, але індикатор на панелі приладу працює? На роботу пристрою впливає щось інше.

Основні причини, через які не працює телевізор

До них відносять:

  1. захист апарату, що спрацював;
  2. несправності в електроніці;
  3. несправності у процесорі;
  4. відсутність напруги у розетці;
  5. проблеми з подовжувачем;
  6. неправильно налаштовано робочий режим телевізора;
  7. апарат перегрівся.

Не працює телевізор? Ми його оживимо!
Ознайомитись із послугою: Ремонт телевізорів.

Розберемо перелічені підстави того, чому не включається телевізор, що раніше працював. Це допоможе виправити проблеми із включенням техніки, якщо вони не потребують втручання фахівців. Наприклад, перед перевіркою інших елементів варто скинути робочі налаштування – є ймовірність того, що апарат не вмикається, тому що їх неправильно застосували.

Механізм, що захищає елементи ТВ-пристрою від згоряння, починає працювати за наявності в електромережі, до якої він підключений, різких змін напруги. Якщо вони є, захисний механізм не дасть згоріти внутрішнім елементам апарата. Для того, щоб позбавитися проблеми, необхідно відключити телевізор від електроживлення на деякий час, і потім знову підключити до мережі. Однак це не допоможе, якщо в електромережі перепади напруги є постійно. У такому разі усунути несправність дозволить підключення техніки до мережі через стабілізатор.

Однією з основних причин того, чому з пульта не вмикається телевізор є проблеми з електронікою. Якщо всередині телевізора знаходяться конденсатори, запобіжники, резистори, що вийшли з ладу, варто звернутися до фахівців для усунення проблеми. Аналогічне рішення варто зробити при виході з експлуатації процесора.

Чому не показує телевізор: несправності поза апаратом

Якщо техніка раптово перестала вмикатися, варто перевірити справність елементів, якими здійснюється подача електроживлення. Якщо телевізор підключено до мережі безпосередньо через розетку, перевірте напругу в ній мультиметром, перегляньте, чи увімкнено автомат на електрику. Якщо напруги немає, може знадобитися заміна розетки.

Аналогічна проблема може бути при підключенні телевізора до мережі через подовжувач. У такому випадку слід підключити телевізор до мережі безпосередньо через розетку. Якщо він увімкнеться – проблема ховається в подовжувачі. Зверніть увагу на лампочку на передній панелі – якщо індикатор горить червоним і телевізор все одно не вмикається, живлення не є причиною поломки. Колір індикатора залежить від моделі ТБ.

Як зрозуміти тип поломки по індикатору ТБ

Лампочка, що горить на передній панелі приладу показує, що проблем з електроживленням немає. Тому варто спробувати включити ТБ інакше, натиснувши кнопку під екраном – несправність може ховатися в пульті управління. Коли сигнал на індикаторі блимає і телевізор не вмикається, не варто панікувати – деякі моделі ТВ-пристроїв сигналізують про проведення самостійної діагностики несправностей.

Якщо індикатор моргає і телевізор не вмикається, а всі перераховані способи не допомогли позбавитися проблеми, варто звернутися до фахівців. Замовити ремонт телевізора можна на нашому сайті.

Стаття була затверджена командою наших інженерів

Наша команда

Чому ми

"Зубастий сервіс" більше ХХ років досвіду, ми бачили все!

Тільки кваліфіковані кадри. Знання та досвід праці наших спеціалістів дозволяє впоратися з будь-якими, навіть неординарними задачами.

Ремонтуємо як для себе.

Дорожимо своєю репутацією і Вашою технікою. Оснащення за промисловими стандартами кожної робочої зони і кожного робочого місця.

Працюємо з найкрупнішими рітейлерами.

Алло, Эпіцентр, Комфі, Розетка та ін. довіряють нам гарантійне обслуговування своєї техніки.

Прозорий сервіс.

Кліенти та колеги можуть спостерігати за робочим процесом.