Skeleton Skeleton
стан ремонту Викликати кур’єра

Заряджання та зберігання батареї електротранспорту

до статей
Заряджання та зберігання батареї електротранспорту

Індивідуальний електротранспорт потребує регулярного технічного обслуговування, дотримання правил експлуатації та забезпечення оптимальних умов зберігання, особливо у зимовий період. Тільки в такому випадку можна розраховувати на те, що «вірний друг» у подорожах навесні прослужить «вірою та правдою», як і спочатку після покупки.

Правила заряджання та зберігання батареї електротранспорту

  1. Підготовка до заряджання : Потрібно перевірити стан ЗУ, блока живлення та зарядку, не можна розпочинати заряджання, якщо ЗУ несправно або на роз’ємах є сліди вологи.
  2. Підключення Зарядного пристрою : Важливо – ЗУ спочатку підключається до розетки і лише після вмикання індикаторної лампочки під’єднується до електротранспорту! Такий простий лад допомагає захистити акумулятор від короткого замикання, стрибка напруги або іншої поломки.
  3. Підключення зарядного пристрою : Не можна допускати перегрівання батареї під час заряджання або експлуатації. Це призводить до виходу АКБ з ладу, вибуху або займання АКБ і псування автомобіля. Зазвичай така ситуація спостерігається при порушенні правил заряджання, якщо пристрій залишається підключеним до мережі на ніч.
  4. Тривалість та правила заряджання : Тривалість заряджання –1-5 годин, враховуючи рекомендацію виробника. Найменший рівень заряду – 50%, нижче за нього вимикати ЗУ не можна, оскільки це призведе до швидкої втрати батареєю своїх властивостей Оптимальний рівень заряду – 80%, виробники рекомендують заряджати АКБ до рівня 80%, що позитивно позначається на акумуляторі та продовжує термін експлуатації батареї. Завжди треба тільки контролювати рівень заряду після досягнення 100% ЗУ необхідно відключити від мережі, щоб уникнути перезаряду і виходу АКБ з ладу. ЗУ не повинно перегріватись вище 60 градусів.
  5. Особливості експлуатації акумулятора : Не бажано доводити акумулятор до повного розряду та залишати апарат надовго в такому стані, потрібно ставити електротранспорт на зарядку, якщо рівень АКБ становить не менше 20-10%. Це збільшує термін служби акумулятора. Але близько трьох разів на місяць рекомендується повністю розряджати акумулятор, щоб скинути нижній та верхній прапори заряду та відновити властивості АКБ.
  6. Правильне зберігання акумуляторної батареї електротранспорту : Якщо ви плануєте зберігати електротранспорт у квартирі або теплому гаражі, де температура повітря не виходитиме за рамки 0°C +25°C, то зарядіть акумулятор до 80%. У жодному разі не зберігайте транспорт із повністю розрядженою батареєю. Це знижує його термін служби. Якщо ж електротранспорт зимуватиме на морозі, то АКБ до сезону доведеться міняти, воно прийде в непридатність.
  7. Правильне обслуговування акумуляторної батареї електротранспорту : Який би варіант зберігання ви не вибрали, у будь-якому випадку раз на 1,5-2 місяці потрібно перевіряти пристрій. При необхідності підкачувати колеса та перевіряти рівень заряду батареї. Якщо батарея втрачає свій заряд за цей час, необхідно її підзарядити до обумовлених 80%.

Технічні подробиці

Дотримуючись простих правил підготовки та зберігання, які займуть у Вас трохи часу, ви збережете працездатність своєї техніки, а навесні просто дістанете електротранспорт і відразу зможете їхати. Ця стаття є актуальною для всіх популярних видів електротранспорту:

  1. електросамокатів;
  2. електровелосипедів;
  3. гіроскутерів;
  4. електроскутерів;
  5. електромотоцикли.

Стаття була затверджена командою наших інженерів

Наша команда

Чому ми

"Зубастий сервіс" більше ХХ років досвіду, ми бачили все!

Тільки кваліфіковані кадри. Знання та досвід праці наших спеціалістів дозволяє впоратися з будь-якими, навіть неординарними задачами.

Ремонтуємо як для себе.

Дорожимо своєю репутацією і Вашою технікою. Оснащення за промисловими стандартами кожної робочої зони і кожного робочого місця.

Працюємо з найкрупнішими рітейлерами.

Алло, Эпіцентр, Комфі, Розетка та ін. довіряють нам гарантійне обслуговування своєї техніки.

Прозорий сервіс.

Кліенти та колеги можуть спостерігати за робочим процесом.